In mijn werk gebruik ik Schateiland Expeditie, Schatgravers,  GevoelsVerkenner en KompasVinder. Stuk voor stuk prachtige methodieken, die ik mij helemaal eigen heb gemaakt om anderen te laten schitteren & stralen.

Ik kijk welke methodiek het beste aansluit bij wat op dat moment nodig is of ik maak een combinatie.

Methodieken 

Ga je mee op expeditie?
Schateiland Expeditie is een methode om een eigen schateiland te ontwerpen. Wie ben jij? Wat wil je nog leren/weten? Welke schatten van jezelf zet je daarbij in? Bij wie voel jij je fijn en veilig? Wat kan jou afleiden? Waar blijf je kalm onder? Welke dingen doe je graag/maken blij? Welk compliment heb jij ooit ontvangen? Voor kinderen is het uitnodigend om zichzelf creatief te uiten. In plaats van door alleen via praten zichzelf onder woorden te brengen. Maar ook voor opvoeders is een eigen eiland heel helpend om te weten wie jij bent en wat jij nodig hebt. Het schateiland biedt een plek die helemaal bij je past en waar je steeds weer naar terug kan keren.

Schateiland Expeditie

Schatgravers

Schatgravers laat je kennis maken met jezelf, de ander en de omgeving. Dit alles op een ongedwongen en speelse manier. Het is een avontuurlijk kaartspel dat verbindt, inspireert en raakt. 

Je ontdekt welke schatten je bezit met de schatkaarten en doet positieve ervaringen op door de speelse en zinnige opdrachten van de karweikaarten. De karweikaarten geven zelfinzicht, plezier en luchtigheid.

Schatgravers versterkt het zelfbeeld en je leert spelenderwijs zoveel over jezelf, waardoor je steviger in je schoenen komt te staan.De methodiek GevoelsVerkenner® biedt tools die je bewuster en creatiever maken in het verkennen van je gevoelsleven. Het geeft antwoord op vragen als: ‘Wat voel je? Vanuit welke invalshoek verbind jij je met dit gevoel? Hoe ga je ermee verder?’ Deze methodiek brengt verrassend snelle inzichten en schenkt nieuwe perspectieven.

Met GevoelsVerkenner® word je je bewust van jouw gevoelens en de wijze waarop je daarmee omgaat zonder daar veel woorden bij te hoeven gebruiken. 

Met verschillende werkbladen, een verhaal, een poster, visualisaties ga je je gevoelens beter leren herkennen en erkennen, zodat gevoelens een plek krijgen om mee om te gaan.

GevoelsVerkenner

KompasVinder gebruik ik voor opvoeders die inzicht of richting zoeken in een levensvraag. Dit kan een opvoedingsvraag zijn of iets anders dat speelt. Het is een kaartspel dat verbindt, inspireert en raakt. Met behulp van koers- en vizierkaarten leggen wij een kompas. De vizierkaarten geven jouw waarden weer en de koerskaarten zijn zinnen/quotes die je een praktische reflectietool kunnen bieden in de vraag die je hebt. Het levert vernieuwde inzichten op die je verder kunnen helpen.

KompasVinder

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS